Du er her:

Højskoledag

søndag den 6. oktober Gudstjeneste i Hjerting Kirke ved Karsten Nissen, tidligere biskop i Viborg Stift.   Birgit og Ole Troelsen, Hjerting. Kunstnere vi mødte – og hvis værker blev en vigtig del af vores liv. "Højskolesangbogen i fokus."

HØJSKOLEDAG I HJERTING SØNDAG DEN 6. OKTOBER 2019.

Kl. 10.00: Gudstjeneste i Hjerting Kirke ved Karsten Nissen, tidligere biskop i Viborg Stift.

Herefter holder Karsten Nissen et foredrag i kirkens konfirmandlokaler med titlen:

"De stærkeste rødder har træer i blæst " -sådan skriver Per Krøis Kjærsgaard i sangen Linedanser”. Foredraget belyser, hvordan vores liv formes af både medgang og modgang. Hvad gør livet lykkeligt, og hvordan kan vi både være enkeltpersoner og dog del af et større fællesskab? I sidste del af foredraget beskrives syv pejlemærker, der kan hjælpe os med at holde balancen, når vi bevæger os ud på linen mellem fødsel og død.

kl. 12.30 - 13.00: Frokost.

kl. 13.00 - 14.00: Birgit og Ole Troelsen, Hjerting. Kunstnere vi mødte – og hvis værker blev en vigtig del af vores liv.

”Det startede med Cobra, og noget af det seneste, vi har erhvervet, er Kørner. Indimellem kommer Svend Wiig Hansen, Sven Dalsgaard, Robert Jacobsen, Kvium og Lemmerz, Jesper Christiansen, Kaspar Bonnén, Devantier, Lars Nørgård og en lang række kunstnere, bl.a. erhvervet gennem Esbjerg Kunstcirkel”, fortæller Birgit og Ole Troelsen, der hele deres liv har arbejdet for og med kunst.

Parret medbringer nogle originale værker, viser billeder fra samlingen og fortæller om deres liv med kunst.

kl.14.00: "Højskolesangbogen i fokus." Fællessang og fortælling med Jakob Bonderup. Siden den sidste (18.) udgave af Højskolesangbogen udkom i 2006, er det blevet slået fast med syvtommersøm, at fællessang fra Højskolesangbogen er en fuldstændigt grundfæstet del af danskernes måde at være sammen på.

Der bliver sunget som aldrig før.

Jakob Bonderup er forstander på Engelsholm Højskole, og sad i det redaktionsudvalg, der udformede den nuværende 18. udgave af Højskolesangbogen.

Han er uddannet på det Jyske Musikkonservatorium som musiklærer og kontrabassist og har de seneste 15 år markeret sig som en landets eksperter både som fortæller og som formidler af sangen.

Del dette: