Konfirmation

I Hjerting bliver konfirmanderne som udgangspunkt konfirmeret klassevis i weekenden omkring Store Bededag.

Konfirmander fra Hjerting, der er flyttet til andre skoler, bliver konfirmeret sammen med deres "gamle" klasse. Hvis man kommer andetsteds fra - f.eks. bor i udlandet - aftaler man konfirmandtidspunktet med præsterne.

Hvis konfirmanden og familien af en eller anden grund er i tvivl om, hvor og hvornår man ønsker konfirmation - det kan være på grund af skoleskift og man ikke ved, om man vil konfirmeres med den nye eller den gamle klasse - bedes man kontakte præsterne. Man behøver ikke at have truffet en endelig afgørelse ved undervisningens begyndelse.

Konfirmation er en frivilig sag. Hvis konfirmanden er i tvivl om hun eller han vil konfirmeres, er man velkommen til at følge undervisningen uden at blive konfirmeret. Konfirmationsundervisningen kan være en god lejlighed til overhovedet at finde ud af, hvad man tænker om kirke og kristendom. Det er også tilladt af stå af undervejs.

Undervisningen begynder i september og foregår i Hjerting kirkes lokaler. Der vil blive givet besked ud på skolerne om, hvornår de enkelte klasser skal møde. Præsterne afholder forældremøder i løbet af den første tid, her vil komme besked ud i klasserne.

Den første del af tilmeldingen foregår med NemID, så personnummer m.m. er sikret. Man kan tilmelde sit barn mellem 1.april og 30. september året før konfirmationen. Man binder sig ikke til noget tidspunkt ved tilmeldingen. Ved fælles forældremyndighed skal begge forældre give samtykke til tilmeldingen.

Man kan tilmelde konfirmanden gennem dette link:

Hvis du har brug for at tilmelde konfirmanden senere eller behøver hjælp til tilmeldingen, er du velkommen til at kontakte kirkekontoret på tok@km.dk og 75 11 51 44 eller sognepræst Arne Mårup amaa@km.dk eller 27 28 96 70.

Konfirmationsdatoer

Konfirmationerne i Hjerting finder altid sted i weekenden omkring Store Bededag.

Bemærk, at der på grund af sammenlægning af klasser omkring 6./7. årgang kan være forskel på, hvordan konfirmandholdene kan blive undervist efter inddeling i nye klasser, men konfirmeret med de gamle klasser.

Navnene på hvem af præsterne, der kommer til at undervise hvilke klasser, bliver først fastlagt lige før sommerferien i det år, hvor undervisningens begynder. Datoerne derimod ligger fast.

År 2020
(Nuværende 6. klasser)

Fredag d. 8. maj (Bededag)

Lørdag d. 9. maj:
Kl. 9: Hjerting 7 .B
Kl. 11: Hjerting 7. C

Søndag d. 10. maj:
kl. 10: Hjerting 7. D

År 2021
(Nuværende 5. klasser)

Fredag d. 30. april (Bededag)

Lørdag d. 1. maj:
Kl. 10: Hjerting 7 .B

Søndag d. 2. maj:
kl. 10: Hjerting 7. C

År 2022
(Nuværende 4. klasser)

Fredag d. 13. maj (Bededag)

Lørdag d. 14. maj:
Kl. 9: Hjerting 7 .B
Kl. 11: Hjerting 7. C

Søndag d. 15. maj:
kl. 10: Hjerting 7. D

Kræn Christensen, Georg Græsholt og Arne Mårup

Ofte stillede spørgsmål:

Sp: Hvor mange gæster må vi tage med i kirken?

Sv: Der er ingen begrænsning. Tværtimod synes vi det er glædeligt, at så mange som muligt bakker op omkring handlingen i kirken.

Sp: Må man fotografere ved konfirmationen?

Meget gerne, når konfirmanderne går ind, går ud og bagefter. Under selve gudstjenesten lader vi kameraerne hvile og koncentrerer os om at være til stede.