Sorggruppe for unge

AT LEVE VIDERE

Vi er ved at oprette en sorggruppe for børn/unge her i Hjerting.

Gruppen vil blive ledet af sognepræst Charlotte Gade, der har flere års erfaring med sorggrupper, især for unge.

Når vi mister en pårørende, bliver vores verden anderledes. Når børn mister er det ofte også en hovedperson og et holdepunkt i tilværelsen, der forsvinder. Man kan føle at man er den eneste i verden, der har det sådan og derfor kan det være svært at tale med andre om.

I en sorggruppe taler man med andre som kender situationen og man erfarer, at man ikke er helt alene.

I sorggruppen kan du møde andre unge, der også ved, hvad det vil sige at miste en betydningsfuld anden.

Man behøver ikke at bo i Hjerting for at være med.

Hvis man vil vide mere, kan man kontakte enten Charlotte Gade, der er sognepræst ved Treenighedskirken, tlf.50 88 20 71 eller sognepræst i Hjerting Arne Mårup, 27 28 96 70.

Se også her:

Sorggruppe for unge

[I GRUPPEN KAN DU MØDE ANDRE UNGE, DER OGSÅ VED HVAD DET VIL SIGE, AT MISTE EN BETYDNINGSFULD ANDEN]

Med udgangspunkt i dine ønsker tager vi forskellige emner op som f.eks.:

|Minder om den du har mistet
  |Fortællingerne om den du har mistet
  |Forandringer i familien
  |Din uddannelse eller dit job
  |Forholdet til kæreste og venner
  |Tabsrelaterede følelser

Der er snacks og drikkevarer ved møderne.

Der vil også være mulighed for gratis arrangementer ud af huset.

MÅLGRUPPE: Unge mellem 18 - 30 år der har mistet en betydningsfuld anden.

Om det er længere tid siden du har mistet, eller du står midt i sorgen er ikke afgørende for at deltage.

Det at bære på en sorg, du måske ikke har fået mulighed for at få talt ordentlig igennem, kan medføre at du isolerer dig, føler dig anderledes eller at tingene opleves traumatiske.

HVAD SKER DER I GRUPPEN?

Med afsæt i narrativ teori og praksis, lytter og taler vi om de minder og fortællinger du har i forhold det menneske du har mistet.

Ved at komme i gruppen tilbydes du muligheden for et fællesskab med andre som har lignende livserfaring. Der kan også tilbydes individuelle samtaler.

Møderne starter altid i kirkerummet, hvor der er mulighed for at tænde et lys i lystræet.

[SORG ER HJEMLØS KÆRLIGHED]

Tidligere deltagere udtaler om sorggruppen:

”Det gør en forskel at møde andre i samme situation. Man genkender følelser som de andre har og får lyst til at tale om det. Man er ikke alene.”

”Der er en god stemning, hvor der er plads til både grin og gråd.”

HVEM ER JEG

Charlotte Thea Gade
Sorggruppeleder

Charlotte arbejder til dagligt som sognepræst ved Treenighedskirken Gennemført sjælesorgsuddannelsen på Præsternes efteruddannelse