Hjerting Kirke folkekirken.dk

Torsdag den 1. marts:

Ingrid Lisby Schmidt.   " Skriften i bogen og skriften på væggen".

Måske har næsten alle set dem - de gamle billeder med ord fra Bibelen broderet med fine sting på sort stof ? Der står f.eks. Herren er min Hyrde - eller Alt af naade.
Disse billeder er fra en næsten svunden tid, og mange er gået tabt. Kirke - og kulturhistorisk er de et værdifuldt fænomen - troens ord hængt op som et slags livsmotto.
Parallelt med de broderede skriftsteder hang også farvestrålende olietryk med motiver fra Bibelhistorien, såkaldte Jesusbilleder.
Begge slags billeder har haft stor betydning for, hvordan børn og unge tilegnede sig den kristne tro.
De broderede skriftsteder er behandlet i bogen " Troens Ord " af Ingrid Lisby Schmidt.
Jesusbillederne er beskrevet i bogen " Himmelglans i øje " af Ingrid Lisby Schmidt og Jette Dahl, begge præster ved Treenighedskirken i Esbjerg.

Som en del af Vestjysk Orgelfestival

se orgefestival.dk

Torsdag den 8. marts kl. 19.30

Organist Poul Skjølstrup Larsen

Poul Skjølstrup Larsen, Løgumkloster spiller ved koncerten orgelværker af blandt andet Bo Grønbech og Johann Sebastian Bach.

Pouls Skjølstrup Larsen er uddannet fra Nordjysk Musikkonservatorium i Ålborg med Niels Åge Bundgaard og

Freddy Samsing som orgellærere og har en lang række koncerter i både ind og udland bag sig.

Program: Musik af Grønbech og Bach

Onsdag d. 14. marts 2018: Peter Danielsen: Leonard Cohen

Fortolkninger af Leonard Cohens sange ved Peter Danielsen.
Peter Danielsen har i over 15 år optrådt med personlige fortolkninger af Leonard Cohens sange,
som han i øvrigt har forsket i under sit teologiske studium i Århus.
I dag er han sognepræst iØstjylland og elsker stadigsange,
som ledsages  afanekdoter, digte ogfortællinger fra Cohenslange liv.

Torsdag den 15. marts:

Knud Nyboe Rasmussen.

Om forfatteren og digteren JAKOB KNUDSEN.

I 2017 var det 100 år siden præsten, forfatteren og salmedigteren Jakob Knudsen døde. Næsten alle kender, og holder meget af hans morgensalme
" Se, nu stiger solen af havets skød ", som er en af de allermest sungne salmer i Danmark.
Men hvem var manden, der skrev morgensalmen ? - og hvad mente han om menneskelivet og kristendommen ?

Knud Nyboe Rasmussen, tidligere sognepræst i Skive, kalder sit foredrag:

" Gud og menneske i Jakob Knudsens tænkning”

Højskoleuge 2018

Folder vedrørende højskoleuge 2018 kan ses under menupunktet "Kirkens arrangementer" og derefter "Højskoleuge".

Kommende arrangementer