Orglet

Hjerting Kirkes orgel blev færdiggjort i april 1994 af Carsten Lunds Orgelbyggeri fra Birkerød. Det er tegnet i et samarbejde mellem kirkens arkitekt Alan Havsteen Mikkelsen og Carsten Lund og orglets konsulent Lasse Ewerløf.

Orglet er på 33 stemmer fordelt på 3 manualer + pedal. 33 stemmer svarer til ca. 2000 piber i alle størrelser. Lige fra få millimeter op til 4 meter lange. Selve orgelhuset er lavet af lagret, høvlet dansk egetræ. Tangenterne er koben og rosentræ. Hjerting Kirkes orgel er et nutidigt instrument med forbillede i nordtysk, nordisk baroktradition. En byggestil, man brugte i perioden mellem 1600 og 1750, som er brugbar den dag i dag.

Man har blandt andet brugt at stemme orglet på en måde man gjorde i barokken. En stemning der er lidt anderledes end den gængse man kender fra klaveret. Orglets luftforsyning er også bygget efter principper brugt i barokperioden og piberne er hamrede, så metallet tynder ud mod toppen, hvilket kan anes i facadepiberne.

At orglet er bygget efter et barokforbillede betyder, at instrumentet står i en helstøbt, gennem århundrede afprøvet form. Denne orgeltype er tilpasset den protestantiske gudstjeneste og er derfor særdeles velegnet til at ledsage denne.