Morgensang

Morgensang og Genfortælling.

Når sommeren går på hæld og haven ikke er så pasningskrævende mere er der tid til at vande og gøde den indre have. Derfor er der "Morgensang og Genfortælling" i Hjerting kirke.

”Morgensang og genfortælling”  består ganske enkelt i, at vi mødes i den lyse Hjerting kirke klokken otte, lytter til et stykke orgelmusik, synger et par morgensalmer og hører en fortælling som en god start på dagen. Det vil vare godt en halv time. Efter morgensangen er der mulighed for en kop kaffe/te med et stykke franskbrød til i kirkens lokaler. Det koster 10 kr.

Alle er velkomne – selve morgensangen og fortællingen er ganske gratis, kun kaffen koster.

I august 2014 var det "Forbrydelse og straf" af Fjodor Dostojevskij

I august 2013 var det "Himmerlandshistorier" af Johannes V. Jensen

I juli 2012 var det romanen "Store forventninger" af Charles Dickens

I juli 2011 var det fem noveller af Steen Steensen Blicher.

I juli 2010 var det romanen "Lykke-Per" af Henrik Pontoppidan.

I juli 2009 var det romanen "Salme ved rejsens afslutning" af den norske forfatter Erik Fosnes Hansen.

"Øst for Paradis" af den amerikanske forfatter John Steinbeck var på tapetet i 2008. Vi afholdt en ekstra aften, hvor vi så filmen med James Dean i hovedrollen.

I august 2007 var det tre romaner af den svenske forfatter Göran Tunström: "Præstungen", "Juleoratoriet" og "Tyven".

I 2006 genfortalte jeg de to store romaner "Klokkeren fra Notre Dame" og "De elendige" af Victor Hugo.

Året før samledes knap 70 mennesker til morgensang, hvor vi delte glæden ved den spændende roman  "Familien Löwenskiöld" af Selma Lagerlöf.

2004 var Karen Blixen på programmet med fem noveller: 'Den udødelige historie', 'Sorg-Agre', 'Syndfloden over Nordeney', 'Drømmerne' og 'Babettes gæstebud'.

Den første sommer - 2003 - genfortalte jeg fem af Shakespeares kendteste skuespil 'Romeo og Julie', 'Richard III', 'Macbeth', 'Kong Lear' og 'Othello'. 40-60 mennesker deltog i arrangementet.