Højskoleuge

Højskoleugen er ved at være en fast tradition. Hvert år er vi et hold fra Hjerting sogn, der drager af sted en uge sammen for at blive åndeligt og selskabeligt tanket op på en af landets højskoler. Det har været uforglemmelige uger.

2017: Vrå 11/6 - 17/6

Sommerdage i Vendsyssel 11. juni – 17. juni.

Så er programmet for årets højskoleuge ude. Ugen arrangeres traditionen tro i samarbejde med Bovlund Frimenighed, Rømø sogn og Hjerting sogn.

Måske har du været på højskole før, eller måske har du bare drømt om det! Uanset hvad har du nu mulighed for at komme med på højskole i en uge, hvor du ud over et spændende og indholdsfyldt program, også vil kunne nyde det gode selskab, som vi plejer at være afsted sammen med, Der bliver drukket mange kopper kaffe, medens snakken går ved middagsbordet eller i pausen. Der bliver sunget meget fra ”den blå” og der bliver lyttet til og diskuteret med de mange dygtige foredragsholdere, som er kaldt ind. Der bliver kort sagt ”rå-hygget”, og batterierne bliver ladet op.

Turen går til Vendsyssel nærmere betegnet Vrå Højskole.

Højskolen ligger tæt ved Vesterhavet og midt i den barske, nordjyske natur.

I løbet af ugen sætter vi fokus på toppen af Danmark, dens landsdel og det kunstneriske miljø, som højskolen ligger i. Vi skal på udflugter til Skagen og Ålborg, hvor vi besøger Kunsten, Musikkens Hus, Utzons hus og Folkekirkens Hus. Atter en gang har vi inviteret spændende, kendte foredragsholdere, der har meget på hjertet om bl.a. litteratur, samfundsforhold, kultur, kunst og kirke.

Der er mulighed for at høre Jørn Henrik Petersen fortælle om ”den danske stamme”, Niles Krabbe vil fortælle om ”Carl Nielsen”, Poul Joachim Stender taler om ”Gud, sex og mad! Med mange flere.

Vi bliver som vanligt hentet med bus ved Hjerting kirke og bragt tilbage hertil igen.

Prisen for denne uge med alt betalt er 4.300 kr. hvis man ønsker enkeltværelse er der et tillæg på 500 kr.

Det fulde program kan fås på kirkens kontor.

Kræn Christensen

Ønsker du at vide mere om højskoleugen, kontakt da sognepræst Kræn Christensen, 75 11 76 26.

Om tidligere højskoleuger:

2016: Løgumkloster.

2015: Rønshoved.

2014: Emmaus, Haslev.

2013: BBrandbjerg.

2012: Nr, Nissum Højskole.

2011: Hillerød.

2010: Silkeborg.

2009: Thestrup.

I 2008 var vi på Rødding Højskole under titlen "Livet er en morgengave".

I 2007 lå højskoleugen på Rønshoved højskole ved Flensborg fjord, i juni 2006 havde omkring halvtreds hjertingboere et spændende ophold på Bornholms Højskole.  I 2005 var vi på Vrå Højskole i Vendsyssel. En god uge med foredrag og udflugter, bl.a. til Skagen.   2004 var det Krogerup Højskole, 2003 var vi på Rønde Højskole og  2002 (den første) var det Ryslinge Højskole. Stederne og menneskene er forskellige, men alle gange har det været uger fulde af store oplevelser og gode indtryk til eftertanke.

Vi hørte  bl.a. biskop Søren Lodberg Hvas, Georg Metz,  samt forfatter Jens Smærup Sørensen. Vi var på udflugt til såvel Christiansfeld og Skamlingsbanken som Silkeborgsøerne og Silkeborg museum

Endelig hørte vi om forskellige personligheder, der havde sat sig spor i danmarkshistorien: digteren Jakob Knudsen, ØK's stifter H.N. Andersen og Askovs tidligere forstander Knud Hansen.