Dåbsklud

I dåbsfadets bund er der indgraveret 3 fisk i en trekant. Det er et gammelt symbol på Treenigheden: Far, Søn og Helligånd, og netop dette symbol er vel valgt som en hilsen til fiskerne. Ved indvielsen var der en del, der spurgte, hvilken slags fisk det var, for det lignede hverken sild, makrel eller torsk. Men Robert Jacobsen lo bare og sagde, at det var Hjerting Laks - med venlig tanke til laksefabrikken, der dengang lå nabo til kirken.

Uddrag fra Arne Mårups bog om kirken: Rust og guld.

Opskrift.

Garn: bomuld nr 8
Pind: nr 3

Slå 62 masker op og følg mønstret. Den første maske tages “løs af” for at opnå en lige kant. Begynd glatstrikningen efter den 5. retpind  på vrangside . Luk af fra retsiden.
Hæft enderne på den færdige dåbsklud og pres den let ved damp.

Nu har du en smuk dåbsklud med særlig tilknytning til dit barn og Hjerting kirke samt et dejligt minde fra dåbsfesten.

Klik på denne linje for at se opskriften.