Hjerting Kirke folkekirken.dk

Tirsdag den 17. april – kl. 19.00:

Højskoleforening.

Højskoleforeningens ordinære generalforsamling. Dagsorden iflg. vedtægterne.

kl. 19.30: ”Vadehavscentret” -- foredrag ved Klaus Melbye

Klaus Melbye, der er leder af Vadehavscentret, fortæller om stedet, der er porten til Nationalpark Vadehavet, der er med på UNESCOS liste over verdensarv. Vi skal se og høre om Dorte Mandrups meget roste og enestående arkitektur, om udstillingerne og om stedets mange muligheder.

Torsdag den 19. april:

Teresa Nielsen om billedhugger Niels Hansen Jacobsen.

Niels H. Jacobsen blev født i Vejen i 1861 og var årsag til oprettelsen af Vejen Kunstmuseum i 1924.

Niels H. Jacobsen var født i en landbofamilie og trods faderens ønske om, at sønnen blev landmand, valgte den unge Niels at uddanne sig som billedhugger på Kunstakademiet i København. Hans værker var et opgør med traditionerne, og de var præget af det ikke-religiøse univers.  Begreber som skyggen, natten og døden prægede hans værker. Niels H. Jacobsen døde i Vejen i 1941.

21. maj:
Pinsegudstjeneste i Byparken, Esbjerg.

Se invitationen under menupunktet "Gudstjenesteliste" i menuen til venstre,
og derefter "Pinsegudstjeneste".

Torsdag den 7. juni – kl. 14.00: Grundlovsmødet.

Grundlovsmødet kl. 14.00 til 16.30

Karen Klint – ”Lever Folketinget op til Grundlovens rammer for Folkekirken?”

Grundlovsmødet starter i Hjerting Kirke med andagt. Derefter er der kaffebord i sognehuset med fællessang. Og så får vi i år besøg af folketingsmedlem Karen Klint, som vil tale om Folketingets arbejde i forhold til Grundlov og Folkekirke.

Karen Johanne Klint har i 20 år været medlem af Folketingets Kirkeudvalg som kirkeordfører for Socialdemokratiet og ordfører for Etisk Råd. Hun er pt. formand for Kirkeudvalget og Udvalget vedrørende Det Etiske Råd. Derfra har hun talt om modernisering af Folkekirkens struktur inden for Grundlovens rammer: - om plads til tro og religion i det offentlige rum, - om samarbejde mellem Folkekirken og andre trossamfund, og hun har holdt mange oplæg om fremtidsperspektiver for Folkekirken.

Mødet slutter kl. 16.30.

Højskoleuge 2018

Folder vedrørende højskoleuge 2018 kan ses under menupunktet "Kirkens arrangementer" og derefter "Højskoleuge".

Kommende arrangementer